Info

HURMA julkaistiin Ystävänpäivänä 14.2.2016. Suunnittelutyö alkoi jo vuonna 2015, kun Väestöliitto ja Curly Ry järjestivät kolme työpajaa nuorille (Helsingissä, Tampereella ja Torniossa). Työpajoissa nuoret saivat tietoa seksuaalioikeuksista ja mahdollisuuden tuottaa materiaalia lehteä varten. Vuoden 2016 alussa Väestöliitto kutsui koolle ensimmäisen Hurman toimituksen. 

Hurman toiminta oli tauolla vuoden 2017, mutta media heräsi uudestaan henkiin vappuna 2018, kun Väestöliiton nuorisotyöryhmä otti toimituspestin vastuulleen. Tällä hetkellä toimitus koostuu pääosin työryhmän jäsenistä, mutta myös ryhmän ulkopuolisia toimittajia, kirjoittajia ja muita Hurmasta kiinnostuneita otetaan mukaan toimituskuntaan. Toimituskunnan jäseniin voit tutustua Kirjoittajat-sivulla.

Hurman sivut uudistuivat ja katselet nyt aivan uusia 2021 keväällä tehtyjä sivuja. Etusivulta näet Hurman tuttua kuvastoa ja seksuaalioikeudet kuvitettuna.  Kirjoitukset välilehdeltä pääset lukemaan uusimmat hurman kirjoitukset. Hurman helmet sivu pitää sisällään vanhempia kirjoituksia Hurman edelliseltä sivulta. Hurmaa voit seurata myös instagramissa ja twitterissa, painikkeet alla.

Toimimme Väestöliiton alaisina, tuomassa nuorten ääntä kuuluviin. Väestöliitto pyrkii siihen, että kaikki nuoret tietävät seksuaalioikeudet. Tämä on tärkeää, sillä jos seksuaalioikeudet eivät toteudu, eivät muutkaan ihmisoikeudet voi toteutua. Väestöliiton mielestä on myös tärkeää, että nuoret ymmärtävät, että kaikilla maailman ihmisillä – oli asuinpaikka, kansalaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai mikä tahansa muu ominaisuus mikä hyvänsä – on samat seksuaalioikeudet. Toivomme nuorten haluavan taistella oikeudenmukaisuuden puolesta suojellen omia ja toistensa oikeuksia!

Oletko innostunut osallistumaan Hurman tekoon? Kiinnostaako sinua saada äänesi kuulumaan ja päästä vaikuttamaan? Meihin voi olla yhteydessä sähköpostitse nuoriso.tyoryhma@vaestoliitto.fi tai instagramissa laittamalla viestiä!