Maailman mielenterveyspäivä

Tänään 10.10 vietetään maailman mielenterveyspäivää. Sen kunniaksi Nuorisotyöryhmän jäsen Viivi on kertonut meille Pidä Huolta -kampanjasta.

Pidä Huolta -kampanja

Keskiviikkona 22.9. Toivon Kärki Ry ja Mieli Ry aloittivat yhteisen hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tarkoitus on kerätä rahaa nuorten mielenterveyden tukemiseksi. Koronaviruspandemian esiin tuomat ja siitä johtuneet huolet ja mielenterveysongelmat ovat näkyneet myös nuorissa. Mieli Ry:n alla toimivaan Sekasin-chattiin tuli vuonna 2020 niin paljon yhteydenottoja, että vain noin joka viides sai apua itselleen. 

Kampanjan keskiössä, tuomassa hyväntekeväisyyskampanjan agendaa esille, on uusi versio Pave Maijasen tunnetusta Pidä huolta -kappaleesta, johon osallistui yli 70 tunnettua kotimaista artistia. Myös jo kappaletta kuuntelemalla voi auttaa: biisin ja sekä siihen tuotetun musiikkivideon tuottamat suoratoisto korvaukset ohjataan suoraan lahjoitukseksi. 

On hyvä, että vain myös kappaletta kuuntelemalla voi tukea tärkeää mielenterveystyötä, sillä kaikilla ei ole taloudellisesti varaa lahjoittaa. Kappale on menevä ja aiheuttaa kylmiä väreitä. Sydäntä lämmittää ajatus, että tällä kampanjalla halutaan auttaa juuri nuoria. Tiedän itse miltä tuntuu, kun kokee hukkuvansa omiin ajatuksiinsa eikä ulospääsyä näytä olevan. Jokainen ihminen on kuitenkin esimerkki siitä, että toivoa on aina, eikä mikään ole mahdotonta. Muistakaa kuunnella Pidä huolta -kappaletta ja auttaa tulevaisuuden toivoa, nuorisoa.

Teksti: Viivi Sundström

LÄHTEET:

https://mieli.fi/pida-huolta-kampanja-keraa-yli-70-artistin-voimin-rahaa-nuorten-mielenterveystyohon/

https://mieli.fi/sekasin-kollektiivi-vastaa-nuorten-kasvavaan-avun-tarpeeseen/?ref=ninchat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s