We are back

Pitkähkön hiljaiselon jälkeen Hurmalehti tekee paluun verkkoon.

Hurmalehti on seksuaalioikeuksista kertova verkkolehti. Lehden kohderyhmä on nuoret, ja sisältöä tuottavat nuoret itse.

Toimintansa Hurma aloitti jo vuonna 2016. Väestöliitto yhdessä Curly ry:n kanssa järjesti kolme työpajaa, joissa nuoret saivat tietoa seksuaalioikeuksista ja mahdollisuuden tuottaa materiaalia lehteä varten. Samana vuonna Väestöliitto myös kutsui koolle ensimmäisen Hurman toimituksen. Hurma toimi noin vuoden verran. Poliittis-taloudellisista syistä toiminta jouduttiin kuitenkin lakkauttamaan viime vuonna. Suomen kehitysyhteistyöhön kohdistuvat budjettileikkaukset kohdistuivat myös Ulkoministeriön rahoituksella toimineeseen, globaalikasvatukselliseen Hurmaan.

Tänä vappuna 2018 Hurma avataan uudelleen. Tästä eteenpäin Hurmaa toimittaa vakinaisesti Väestöliiton nuorisotyöryhmä sekä muita toimituskunnan jäseniä. Osa myös meistä alkuperäisen toimituskunnan jäsenistä jatkaa sisällön tuottamisen parissa.

Meille Hurma on luonteva tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen. Hurma on koko toimintansa ajan ollut kantaaottava, seksuaali- ja ihmisoikeuksiin järkähtämättömästi suhtautuva lehti, ja sitä siltä voi odottaa jatkossakin.

Lähitulevaisuudessa Hurmasta voi löytää juttuja muun muassa seksuaalioikeuksien perusteista, vapauden ja vallankäytön tasapainosta sekä koulun seksuaalikasvatuksesta.

Toimituskunnan jäsenten esittelyt löydät Kirjoittajat välilehdeltä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Hurman tekemiseen, voit ottaa yhteyttä Väestöliitton nuorisotyöryhmään osoitteessa vlnuorisotyoryhma(at)gmail.com

Hurman toimituskunnan puolesta Petteri K., Ulriika H., Jaana T. & Sakris K.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s